Fokus

Pucnjava u SAD na maturskoj svečanosti: Ubijene dve osobe, više njih ranjeno

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

07:25

Pucnjava u SAD na maturskoj svečanosti: Ubijene dve osobe, više njih ranjeno
Pucnjava u SAD na maturskoj svečanosti: Ubijene dve osobe, više njih ranjeno - Copyright Tanjug/Margo Wagner/Richmond Times-Dispatch via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su ubijene, a više ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u američkoj saveznoj državi Virdžiniji tokom maturske svečanosti, saopštila je policija.

Čovek naoružan sa četiri pištolja ubio je dve osobe i ranio petoro, kada je u utorak pucao u masu na maturskoj svečanosti u Ričmondu u Virdžiniji, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog mladića (19) koji je poznavao jednu od žrtava i kako se veruje, sa njom bio u svađi.

On je pucao na tu osobu dok je ona stajala u gomili koja je upravo izašla iz kampusa Univerziteta Virdžinija Komonvelt, gde su se održavale lokalne maturske svečanosti, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni je pešice pobegao sa lica mesta i uhapšen je, a kod njega su pronađena četiri pištolja, od kojih su tri možda korišćena.

Ubijeni su muškarci od 18 i 36 godina, a među ranjenima, jedan muškarac (31) zadobio je povrede opasne po život, dok su povređena još četiri muškarca starosti od 14 do 58 godina, saopšteno je iz policije.

Jednu devetogodišnju devojčicu je udario automobil u panici koji je nastala tokom pucnjave, a više ljudi je povređeno prilikom pada, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Svet