Fokus

Izraelska vojska rasporedila dodatne trupe širom Zapadne obale nakon palestinskog napada

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

14:09

Izraelska vojska rasporedila dodatne trupe širom Zapadne obale nakon palestinskog napada
Izraelska vojska rasporedila dodatne trupe širom Zapadne obale nakon palestinskog napada - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska vojska rasporedila je danas dodatne snage širom okupirane Zapadne obale i pripremila se da sruši kuće dvojice palestinskih naoružanih napadača, koji su ubili četvoricu Izraelaca u utorak u naselju Eli.

Izraelska vojska je saopštila da pojačava prisustvo trupa na Zapadnoj obali, kao i da je uhapsila trojicu osumnjičenih u vezi sa tim napadom u palestinskom selu Urif, preneo je AP.

Izrael ruši domove palestinskih napadača u okviru strategije za koju kaže da ima za cilj da odvrati druge, ali kritičari navode da se ta taktika svodi na kolektivno kažnjavanje.

Hamas nije zvanično preuzeo odgovornost za napad, iako je identifikovao dvojicu naoružanih napadača Mohanada Faleha (26) i Kaleda Sabaha (24) kao svoje pripadnike.

Porodice su sahranile žrtve pucnjave u naselju Eli na Zapadnoj obali, u kojoj su dva palestinska militanta otvorila vatru na restoran na benzinskoj pumpi.

Izraelski mediji identifikovali su četvoricu ubijenih kao Harela Masuda (21), Ofera Fajermana (64), Eliša Antemana (18) i Nahmana-Šmuela Mordofa (17). 

Izraelski civil ubio je jednog napadača na licu mesta, dok su izraelske trupe ubile drugog.

Do pucnjave je došlo dan nakon što je sedam Palestinaca ubijeno u borbi protiv izraelskih trupa u militantnom uporištu Dženinu, a više od 90 povređeno. 

U pucnjavi je ranjeno i osam izraelskih vojnika.

Posle napada u utorak, izraelski doseljenici su napali palestinsku imovinu u susednim selima, nanevši veliku imovinsku štetu.

Najmanje pet Palestinaca je povređeno u napadima izraelskih doseljenika, javio je radio izraelske vojske.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet