Fokus

Kenijac osumnjičen za smrt stotina pripadnika kulta gladovanja umro nakon deset dana štrajka glađu

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

15:49

Kenijac osumnjičen za smrt stotina pripadnika kulta gladovanja umro nakon deset dana štrajka glađu
Kenijac osumnjičen za smrt stotina pripadnika kulta gladovanja umro nakon deset dana štrajka glađu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kenijac Džozef Bujuka optužen za umešanost u smrt na stotine pripadnika kulta gladovanja preminuo je nakon desetodnevnog štrajka glađu u policijskom pritvoru, saopštio je danas tužilac. 

Bujuka se nalazio zajedno sa još ljudi, uključujući samozvanog pastora Pola Makenzija iz Međunarodne crkve dobrih vesti, u pritvoru zbog smrti 337 sledbenika crkve, preneo je Rojters.

Policija veruje da su Bujuka i još četiri osobe igrale značajnu ulogu u krivičnim delima koja su dovela do smrti i nezakonitog odlaganja tela u šumi Šakahola, piše u sudskim spisima.

Vlasti su ekshumirale većinu tela iz šume na jugoistoku Kenije od aprila.

Džami Jamina, viši savetnik tužioca, rekao je da Bujuka preminuo pre dva dana u bolnici u Malindiju, oko 116 kilometara od lučkog grada Mombase gde je odveden iz obližnjeg zatvora.

"Umro je ... (zbog) ... komplikacija usled štrajka glađu i gladovanja, ali sačekaćemo obdukcijski izveštaj", rekao je Jamina.

Još dvojica osumnjičenih su se razbolela. 

"Policija veruje da je to povezano sa njihovim štrajkom glađu", istakao je Jamina.

Makenzi je optužen da je svojim sledbenicima naređivao da izgladnjuju svoju decu i sebe do smrti da bi mogli da odu u raj pred kraj sveta.

On se u aprilu predao policiji i odbijena mu je kaucija prošlog meseca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet