Fokus

Zakerberg i Mask najavili meč u kavezu: Metin "odgovor na Tviter" pokrenulo neočekivanu lavinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2023

-

20:21

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ukoliko su Ilon Mask i Mark Zakerberg zaista ozbiljni u svojim najavama, u dogledno vreme mogli bismo da gledamo jednu od najvećih (i najmanje očekivanih) borbi u kavezu ikada.

Kompanija Meta najavila je da će pokrenuti novu platformu koja bi trebalo da postane rival Tviteru, pod nazivom "Threads". Čelmici Mete čak i ne kriju da su te dve stvari povezane, pa su za novu društvenu mrežu i rekli da je "odgovor na Tviter".

Ubrzo potom, vlasnik Tvitera Ilon Mask je ironično napisao kako je "siguran da planeta jedva čeka da bude isključivo pod kontrolom Zakerberga, bez drugih opcija". 

Kada ga je jedan korisnik šaljivo upozorio da bi trebalo da bude oprezan kada se obraća vlasniku Mete jer trenira nekoliko borilačkih veština, Mask je predložio da se njih dvojica bore u kavezu.

Taman kada su svi pomislili da je priča gotova i da je u pitanju samo još jedna Maskova šala koja će se već sutra zaboraviti, da bude suprotno pobrinuo se upravo Zakerberg. On je na svom Instagram nalogu skrinšotovao ovu prepisku i napisao "pošalji mi lokaciju".

Naravno, ovo je odmah postalo viralno, pa je Mask rekao da se meč održi u Las Vegasu, a predsednik UFC-a Dejna Vajt je rekao da je razgovarao sa obojicom, i da su "mrtvi ozbiljni" kada je borba u pitanju.

"Ovo bi bila najveća borba u istoriji sveta", prokomentarisao je Vajt, rekavši da bi TV gledaoci morali da plate 100 dolara da je gledaju, a da bi sav prihod otišao u humanitarne svrhe.

U kompaniji Meta rekli su da "Zakerbergov stori govori sam za sebe".

Maskova majka Mej nije bila oduševljena idejom, pa je napisala na Tviteru da je "otkazala meč svog sina, i da je bolje da se bore samo rečima, a da najsmešniji pobedi", na šta je Mask samo odgovorio smajlijem.

Zakerbergov plan sa novom platformom jeste da se ozbiljno takmiči protiv Tvitera, a poznatim korisnicima poput Opre Vinfri i Dalaj Lame planira da privuče ljude na svoju novu društvenu mrežu. Zaposleni u Meti su nedavno dobili fotografije na kojima je predstavljeno kako bi "Threads" platforma trebalo da izgleda. 

List WSJ piše da su najavom meča Zakerberg i Mask "podigli svoj rivalitet na do sada neviđen nivo". Dok je Zakerberg ranije govorio da želi da bude MMA borac, Mask je navodio kako je "u mladosti učestvovao u žestokim uličnim tučama"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet