Fokus

Izraelske snage napale Dženin, najmanje tri osobe poginule

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2023

-

08:01

Izraelske snage napale Dženin, najmanje tri osobe poginule
Sukob u Dženinu, 20. jun 2023. - Copyright Tanjug/AP/Majdi Mohammed

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje tri osobe poginule su u razmeni vatre između izraelskih snaga i Palestinaca, nakon upada Izraelaca u grad Dženin na Zapadnoj obali tokom noći i izvele napada za koji žitelji tvrde da je uključivao i vazdušni udar.

Uz zvuke pucnjave i eksploziva koji su se čuli širom grada stanovnici su prjavili i veliki broj dronova koji je kružio iznad Dženina, prenosi Rojters.

Najmanje šest dronova moglo se videti kako kruže iznad grada, tvrde očevici, ali izraelska vojska je odbila da precizira da li je u današnjim operacijama bilo i napada dronovima.

"Bilo je i udara iz vazduha na izbeglički kamp. Svaki put kada uđemo u područje sukoba sa pet do sedam ambulantnih kola i vraćamo se puni povređenih ljudi", izjavio je vozač ambulatnih kola iz Dženina.

Stotine naoružanih boraca iz militantnih grupa, uključujući Hamas, Islamski džihad i Fatah nalazile su se u izbegličkom kampu, koji je od početka godine bio meta niza napada izraelskih snaga.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage, u okviru opsežne borbe protiv terorizma na Zapadnoj obali, izvršile napad na zgradu koja je služila kao komandni centar boraca Dženinskih brigada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet