Fokus

Premijer Australije: Sporazum s Nemačkom o isporuci izviđačkih vozila "bokser"

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

08:57

Premijer Australije: Sporazum s Nemačkom o isporuci izviđačkih vozila "bokser"
Premijer Australije: Sporazum s Nemačkom o isporuci izviđačkih vozila "bokser" - Copyright Tanjug/AP/Vincent Thian

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da je ta država postigla sporazum sa Nemačkom, prema kojem će napraviti i isporučiti Berlinu više od 100 australijskih izviđačkih vozila "bokser".

Nemačka vojna kompanija Rajnmetal počela je da pravi borbeno izviđačko vozilo u severozapadnoj australijskoj državi Kvinsland u martu, u dogovoru prema kojem će australijska vojska dobiti 211 vozila, uz 1.000 novih radnih mesta.

"Australija će isporučiti više od 100 'boksera' Nemačkoj. To znači da ćemo imati 1.000 radnih mesta i ubuduće u Kvinslandu i da će to doneti milijardu australijskih dolara našoj ekonomiji (665 miliona američkih dolara)", rekao je Albaneze.

Premijer Australije će potpisati dogovor sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom tokom dana, kada se njih dvojica budu sreli da razgovaraju o odbrani i trgovini, otkrio je zvaničnik australijske vlade, preneo je Rojters.

Albaneze će sutra prisustvovati samitu lidera NATO u Litvaniji, gde je Australija pozvana kao partner iz Indopacifika, zajedno sa Japanom, Novim Zelandom i Južnom Korejom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet