Fokus

Bela kuća: Bajden i Erdogan razgovarali o odbrambenim i ekonomskim prioritetima

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2023

-

20:39

Bela kuća: Bajden i Erdogan razgovarali o odbrambenim i ekonomskim prioritetima
Džo Bajden i Redžep Tajip Erdogan - Copyright Tanjug AP/Made Nagi

veličina teksta

Aa Aa

Predsednici SAD i Turske, Džozef Bajden i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su o odbrambenim i ekonomskim prioritetima tokom današnjeg sastanka u Vilnjusu, na marginama samita NATO. 

"Oni su razgovarali i o regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući o njihovoj trajnoj podršci Ukrajini i važnostiočuvanja stabilnosti u Egejskom moru", navodi se u saopštenju Bele kuće. 

Kako je ranije objavljeno, Erdogan je danas poželeo sreću Bajdenu na predsedničkim izborima 2024. godine, a Bajden mu je na tome zahvalio i rekao da se raduje njihovim susretima u narednih pet godina.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven rekao je ranije danas da će Bajdeova administracija nastaviti postupak transfera borbenih aviona F-16 Turskoj, u konsultaciji sa Kongresom SAD.

Kratak susret dvojice lidera predstavlja zaokret u napetim odnosima između dva NATO saveznika, pogotovo nakon što je Erdogan odustao od protivljenja nastojanju Švedske da postane članica Alijanse, ocenio je ranije danas Rojters. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet