Fokus

Završeni rusko-kineski mornarički manevri u Japanskom moru

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2023

-

16:34

Završeni rusko-kineski mornarički manevri u Japanskom moru
Ilustracija - Copyright AP/Australian Defence Dept. via AP

veličina teksta

Aa Aa

Zajednički rusko-kineski mornarički manevri kodnog naziva "Sever. Interakcija 2023" završeni su danas u Japanskom moru, izjavio je portparol ruske Pacifičke flote.

"Rusko-kineske pomorske vežbe Sever. Interakcija 2023, koje su održane od 20. do 23. jula završene su u Japanskom moru. Po završetku, ruski i kineski ratni brodovi su krenuli ka Vladivostoku", rekao je portparol, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, vežbe su imale za cilj jačanje pomorske saradnje između Rusije i Kine i održavanje stabilnosti i mira u azijsko-pacifičkom regionu.

On je kazao da je izvedeno oko 20 borbenih vežbi, uključujući vežbe gađanja različitih ciljeva.

Rusku mornaricu su u vežbama predstavljali veliki protivpodmornički brodovi Pacifičke flote Admiral Tributs i Admiral Pantejelev, raketne korvete Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov i Gremjaščij, kao i pomoćna plovila.

Ruskom mornaričkom radnom grupom rukovodio je komandant Primorske flotile Tihookeanske flote kontraadmiral Valerij Kazakov.

Kinesku mornaricu su u zajedničkim manevrima predstavljali razarači Ćićihar i Guijang, fregate Zaožuang i Rižao i brod za popunu Taihu.

"Pored toga, vežbe su uključivale preko 30 aviona sa obe strane, uključujući protivpodmorničke avione i helikoptere i lovce-presretače", rekao je portparol.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet