Fokus

Istraživanje centra Pju: Većina Amerikanaca ima nepovoljno mišljenje i o Trampu i Bajdenu

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

17:46

Istraživanje centra Pju: Većina Amerikanaca ima nepovoljno mišljenje i o Trampu i Bajdenu
Istraživanje centra Pju: Većina Amerikanaca ima nepovoljno mišljenje i o Trampu i Bajdenu - Copyright Tanjug AP/Ben Gray, Charlie Riedel

veličina teksta

Aa Aa

Većina Amerikanaca i dalje ima nepovoljno mišljenje o kandidatu za predsednika Donaldu Trampu i aktuelnom predsedniku Džou Bajdenu, pokazuje najnovije istraživanje Istraživačkog centra Pju.

Trampov rejting uglavnom je ostao nepromenjen, s obzirom na to da čak 63 odsto građana SAD ima negativan stav o njemu, dok 35 odsto na bivšeg predsednika gleda blagonaklono.

Istovremeno, 66 odsto republikanaca ima veoma ili uglavnom povoljno mišljenje o Trampu, dok sa druge strane, 32 odsto ima veoma ili uglavnom nepovoljan stav o njemu.

Udeo republikanaca koji ima pozitivan stav o Trampu opao je za devet odsto u odnosu na prošli jul, kada je o njemu 75 odsto republikanskih glasača imalo pozitivan stav.

Od glasača Demokratske stranke, 91 odsto njih ima negativan stav o Trampu, uključujući 78 odsto koji imaju veoma nepovoljno mišljenje.

Negativan stav većina Amerikanaca ima i prema aktuelnom predsedniku Džou Bajdenu, o kom nepovoljno mišljenje ima oko 60 odsto građana SAD, dok 39 odsto ima pozitivan stav.

Broj onih koji imaju nepovoljno mišljenje o Bajdenu je porastao u odnosu na prošlu godinu, kada je takvih Amerikanaca bilo 55 odsto.

Oko 60 odsto Amerikanaca ima negativan stav i o potpredsednici SAD Kamali Haris, dok 36 odsto ima pozitivno mišljenje o njoj.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet