Fokus

Najmanje 25 poginulih u požarima u Alžiru, među stradalima i 10 vojnika

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

22:01

Najmanje 25 poginulih u požarima u Alžiru, među stradalima i 10 vojnika
Najmanje 25 poginulih u požarima u Alžiru, među stradalima i 10 vojnika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šumski požari koji besne širom Alžira ubili su 25 osoba, uključujući 10 vojnika koji su pokušavali da stave plamen pod kontrolu zbog jakih vetrova i velikih letnjih temperatura, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova, i dodalo da je najmanje 1.500 osoba evakuisano.

Ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da je 10 vojnika poginulo, a 25 povređeno dok su se borili sa požarima u odmaralištu Beni Ksila istočno od glavnog grada Alžira, prenosi Asošiejted pres.

Šumski požari, od kojih su se neki širili jakim vetrovima, proširili su se po šumama i poljoprivrednim površinama u 16 ​​regiona i izazvali 97 požara u toj severnoafričkoj zemlji. 

U operacijama za gašenje požara angažovano je oko 7.500 vatrogasaca i 350 kamiona na zemlji, kao i vazdušna podrška.

Kako podseća AP, prošlog avgusta najmanje 37 ljudi je poginulo u požarima koji su izbili u blizini severne granice Alžira sa Tunisom.

Godinu dana ranije, vlasti su saopštile da je na desetine poginulo u požarima, uključujući vojnike pozvane da pomognu u gašenju u planinskom regionu Kabile.

Snažni vetrovi i uzastopni toplotni talasi izazvali su žestoke požare u Grčkoj i drugde širom Mediterana ovog leta. Veliki toplotni talas pogodio je severoafričke zemlje, a u pojedinim mestima u Tunisu temperature su dostigle oko 49 stepeni Celzijusa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet