Fokus

Čuvari nacionalnog parka u Juti ispekli keks u kolima umesto u rerni

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2023

-

12:39

Čuvari nacionalnog parka u Juti ispekli keks u kolima umesto u rerni
Čuvari nacionalnog parka u Juti ispekli keks u kolima umesto u rerni - Copyright Instagram.com/zionnps

veličina teksta

Aa Aa

Osoblje Nacionalnog parka Zajon u južnom delu američke države Juta, odlučilo je da pokaže da vrućine koje pogađaju ovaj deo SAD nisu šala, pa su ispekli keks ostavljajući testo u parkiranom automobilu. 

"Vaš automobil može biti rerna - doslovno. Zato smo odlučili da ispečemo kolačiće", poručili su rendžeri u objavi na Instagramu, koja sadrži video u kojem je pleh s čokoladnim keksićima stavljena na kontrolnu ploču automobila.

Bilo je potrebno oko tri sata da keks bude pečen, a rendžeri su primetili da su ispali malo hrskavo. 

Temperature u Zajonu proteklih sedmica stalno su bile iznad 38 stepeni Celzijusa, što znači da temperature unutar vozila tamo mogu dostići i 93 stepena na Celzijusevoj skali, navode američki mediji.

Pre nego što su se keksići ispekli, u automobil je stavljen termometar koji se od vrućine rastopio. 

Kako biste sprečili bolesti povezane s vrućinom, osoblje parka Zajon preporučuje proveru prognoze pre posete parku, nošenje kreme za sunčanje, izbegavanje velikih napora i održavanje hidratacije.

Životinje i decu nikada ne bi trebalo ostavljati same u automobilu, navodi se u objavi službe parka. 

Na veb sajtu parka se savetuje posetiocima i da obrate pažnju na znakove iscrpljenosti i simptome toplotnog udara kada posećuju park tokom toplijih meseci. 

"Takođe predlažemo da hranu ponesete sa sobom umesto da je ostavite u kolima da se topi ili peče", navela je rendžerska služba u objavi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet