Fokus

Bivši vaspitač u Australiji optužen za 1.623 krivična dela zlostavljanja dece

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

09:18

Bivši vaspitač u Australiji optužen za 1.623 krivična dela zlostavljanja dece
Bivši vaspitač u Australiji optužen za 1.623 krivična dela zlostavljanja dece - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Australiji je jedan bivši vaspitač optužen za 1.623 krivična dela zlostavljanja dece, uključujući silovanje, koja su između 2007. i 2022. godine izvršena nad 91 detetom, saopštila je danas federalna policija.

Policija je istakla da je muškarac optužen po 136 tačaka optužen za silovanja i po 110 tačaka za polni odnos sa detetom mlađim od 10 godina.

Sva zlostavljana deca bila su devojčice, od kojih neke sada imaju preko 18 godina.  Policija je navela da je 45-godišnji muškarac u pritvoru u državi Kvinslend od avgusta 2022. godine kada ga je policija uhapsila.

Policija je istakla da je bilo više materijala o zlostavljanju ženske dece koji su pronađeni u elektronskim uređajima u vlasništvu osumnjičenog muškarca tokom istrage, preneo je Rojters.

"Ovo je jedan od najstrašnijih slučajeva zlostavljanja dece koji sam video za gotovo 40 godina rada u policiji", rekao je pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa, Majkl Ficdžerald, na konferenciji za novinare.

Policija je saopštila da je muškarac snimao decu telefonima i kamerama dok je radio u deset centara za brigu o deci u Brizbejnu i jednom centru u Sidneju. Suđenje je zakazano za 21. avgust.

Komentari (0)

Svet