Fokus

Podignuta još jedna optužnica protiv Donalda Trampa zbog rada na poništavanju izbora 2020.

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

23:57

Podignuta još jedna optužnica protiv Donalda Trampa zbog rada na poništavanju izbora 2020.
Podignuta još jedna optužnica protiv Donalda Trampa zbog rada na poništavanju izbora 2020. - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je danas novu optužnicu protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u okviru istrage o naporima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine, javljaju američki mediji.

Reč je o drugoj federalnoj optužnici koju je Smit podigao protiv Trampa, prenosi Foks njuz.

Optužbe se odnose na šeme Trampa i njegovih saveznika da podriju prenos vlasti i zadrže ga na funkciji uprkos porazu od Džoa Bajdena.

Prva je podginuta u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće.

Prethodno je velika porota Menhetna podigla optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru. Tramp se u oba slučaja izjasnio da nije kriv.

Tramp je danas, uoči podizanja optužnice saopštio da očekuje taj potez Smita.

"Čujem da će poremećeni Džek Smit, da bi se mešao u predsedničke izbore 2024. godine, u 17 časova, podići još jednu lažnu optužnicu protiv vašeg omiljenog predsednika, mene", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

On je upitao zašto to nije urađeno pre dve i po godine.

"Zašto su čekali tako dugo? Zato što su želeli da to urade tačno usred moje kampanje. Nedolično ponašanje tužilaštva", poručio je Tramp.

Si-En-En je prethodno objavio da su Tramp i njegovi savetnici proveli prethodna dva dana pripremajući se za podizanje optužnice u istrazi Smita o naporima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet