Fokus

Tramp ove godine potrošio oko 40 miliona dolara na sudske postupke

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2023

-

10:50

Tramp ove godine potrošio oko 40 miliona dolara na sudske postupke
Tramp ove godine potrošio oko 40 miliona dolara na sudske postupke - Copyright Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Američki list "Vašington post" objavio je da se očekuje kako će bivši predsednik SAD Donald Tramp danas obavestiti svoj odbor za političku akciju (PAC) kako je u prvoj polovini godine potrošio oko 40 miliona dolara na troškove sudskih procesa koji se vode protiv njega i njegovih savetnika.

"Njujork tajms" je posebno izvestio da je organizacija PAC tražila da joj se vrati 60 miliona dolara koje je pozajmila drugoj organizaciji koja podržava Trampa, glavnog republikanskog predsedničkog kandidata za izbore 2024. godine, prenosi Rojters.

Pozivajući se na insajdere koji su upoznati sa ovom situacijom, Vašington post je naveo da su izdaci PAC za pravne troškove podstakli tužilaštvo da preispita mogućnost potencijalnog sukoba interesa između Trampa i svedoka u postupcima koji se vode protiv njega.

Očekuje se da će Trampova organizacija PAC u današnjem podnesku otkriti kako je potrošeno 40,2 miliona dolara za pravne troškove, prenosi Vašington post citirajući osobe koji su pristale na razgovor pod uslovom anonimnosti.

Tramp se suočava sa desetinama federalnih optužbi na Floridi zbog čuvanja poverljivih državnih dokumenata u svom domu, ali i sa optužbama u Njujorku, nakon istrage povodom tajne isplate i potkupljivanja Stormi Danijels.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet