Fokus

Sud na Floridi odbacio Trampovu tužbu za klevetu protiv CNN-a

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2023

-

23:09

Sud na Floridi odbacio Trampovu tužbu za klevetu protiv CNN-a
Sud na Floridi odbacio Trampovu tužbu za klevetu protiv CNN-a - Copyright Tanjug/AP/Todd McInturf/Detroit News

veličina teksta

Aa Aa

Federalni sudija američke države Floride odbacio je tužbu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv CNN-a za klevetu i zahtev za isplatu 475 miliona dolara, pošto je Tramp tvrdio da je ta mreža njegove tvrdnje o izbornoj prevari 2020. nazvala "velikom laži" i dovodila ga u vezu sa Adolfom Hitlerom.

U presudi, izrečenoj kasno u petak, sudija Rag Singal, koga je Tramp imenovao 2019. godine, istakao je da navodi CNN-a predstavljaju stav, a ne činjenicu i da zbog toga ne mogu biti predmet tužbe za klevetu. 

"Navodi CNN-a, iako su bili odvratni, nisu bili po zakonu klevetnički", rekao je Singal, koji je sudija u federalnom sudu u Fort Loderdejlu na Floridi, u blizini Trampovog odmarališta Mar-a-Lago, preneo je Rojters.

Tramp je podneo tužbu u oktobru 2022. godine protiv CNN-a zbog pet slučajeva klevete u vezi sa komentarima o njegovim tvrdnjama o izborima 2020. koje je ta televizijska mreža nazvala "velikom laži".

Od pokretanja svoje prve predsedničke kampanje 2015.

Tramp je često napadao medije čije izveštavanje ''ne voli, a CNN mu je omiljena meta'', dodaje Rojters.

Tramp je favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024, uprkos tome što se suočava i sa državnim i federalnim optužnicama, dodaje britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet