Fokus

Sud odbacio Trampovu tužbu za klevetu protiv E. Džin Kerol

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

19:00

Sud odbacio Trampovu tužbu za klevetu protiv E. Džin Kerol
Tanjug/AP/John Minchillo, Charlie Neibergall - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo, Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Federalni sud odbacio je danas protivtužbu Donalda Trampa za klevetu protiv književnice E. Džin Kerol.

Sudija Luis Kaplan je u svojoj odluci naveo da bivši predsednik SAD nije dokazao da su izjave Kerol na CNN-u bile lažne, prenosi ta televizija.

Kako navodi taj američki TV kanal, Tramp je u junu tužio Kerol nakon što je, komentarišući presudu kojom je utvrđeno da ju je bivši predsednik seksualno zlostavljao, ali da je nije silovao, rekla: "O, da, jeste".

"Nema osnova za argument gospodina Trampa da je nalaz porote o pitanju 'silovanja' utvrdio da su izjave gospođe Kerol bile lažne, čak i ako bi se njene izjave mogle protumačiti kao da se odnose na 'silovanje'", naveo je sudija u odluci.

Kerol je optužila Trampa da ju je silovao u svlačionici robne kuće na Menhetnu sredinom 1990-ih godina, nakon čega je on, 2022. godine, na svojoj platformi ''Truth social'' ocenio taj postupak kao prevaru.

Tramp je nakon presude poručio da je dodeljivanje Kerol dva miliona dolara odštete za seksualni napad "preterano" jer je porota utvrdila da je nije silovao, dok je, prema njegovim rečima, odšteta za klevetu zasnovana na "čistoj spekulaciji".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet