Fokus

U dve odvojene eksplozije u Ekatarinburgu i Mahačkali ukupno 14 poginulih

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2023

-

22:52

U dve odvojene eksplozije u Ekatarinburgu i Mahačkali ukupno 14 poginulih
U dve odvojene eksplozije u Ekatarinburgu i Mahačkali ukupno 14 poginulih - Copyright Twitter/@nexta_tv

veličina teksta

Aa Aa

Ukupno sedmoro ljudi je izgubilo živote u dve odvojene eksplozije u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu u centralnoj Rusiji i u gradu Mahačkali, administrativnom centru Republike Dagestan.

"U eksploziji na naftnom polju Talinskoe u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu, sedam osoba je povređeno, dvoje je preminulo. Žrtve su prevezene u Okružnu bolnicu Njagan. Svi nastradali su u teškom stanju", saopštile su lokalne vlasti Hanti-Mansijskog autonomnog okruga na Telegram kanalu, prenosi agencija RIA Novosti.

 

 

Prema prvim informacijama, u odvojenoj eksploziji u autoservisu u gradu Mahačkala u Dagestanu poginulo je 12 ljudi, a 50 osoba je povređeno, saopštilo je ministarstvo zdravstva Dagestana.

 

 

Prvi čovek Dagestana Sergej Melikov objavio je na svom Telegram kanalu da su na mesto nesreće izašli pripadnici spasilačkih službi i lekari, dovezena je i specijalna oprema, a na terenu je angažovano više od 70 vatrogasaca i 20 komada opreme.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije je saopštilo da je požar zahvatio površinu od oko 500 kvadratnih metara, kao i da se vatra iz autoservisa proširila na benzinsku pumpu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Dagestana saopštilo je da su eksplodirala dva od osam rezervoara sa gorivom, ali da postoji veliki rizik od ponovljenih požara i novih eksplozija.

U gradskim zdravstvenim ustanovama uvedene su mere pojačanog rada zbog prihvata povređenih, a u spasavanje povređenih uključeno je sedam vozila hitne pomoći.

Komentari (0)

Svet