Fokus

El Čapo traži od suda da ga žena i ćerke posete u zatvoru

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2023

-

20:11

El Čapo traži od suda da ga žena i ćerke posete u zatvoru
El Čapo traži od suda da ga žena i ćerke posete u zatvoru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ozloglašeni meksički narko bos Hoakin El Čapo Guzman zamolio je američki sud da dozvoli da ga supruga Ema Koronel Aispuro, koja će uskoro biti oslobođena, i njihove ćerke bliznakinje, posete u u zatvoru u Koloradu gde služi doživotnu robiju. 

"Žao mi je što vas uznemiravam i što tražim da odobrite posetu moje žene i da dovedete i devojčice", napisao je Čapo (66) u svom pismu, prenosi Njujork post.

Osuđeni narko-bos kartela Sinaloa rekao je sudiji u Njujorku da će Aispuro (33), koja izdržava kaznu od tri godine zatvora od 2021. zbog optužbi za trgovinu drogom i zaveru za pranje novca, biti oslobođena 13. septembra.

U junu je Aispuro premeštena iz zatvora na kućno izdržavanje kazne, što je uobičajena procedura za zatvorenike sa dobrim vladanjem, saopštio je tada Američki zatvorski biro (Bop).

El Čapo, koji služi doživotnu kaznu od 2019. godine i trenutno je smešten u saveznom zatvoru u Koloradu, primetio je da su tužioci pre i tokom njegovog suđenja "bili protiv toga da ga supruga posećuje, tvrdeći da bi ona mogla da prenese preteće poruke svedocima".

On je takvu zabrinutost nazvao "smešnom", ističući da se sve posete beleže.

Govoreći o sebi u trećem licu, Čapo je u obraćanju sudiji u Bruklinu napisao: "Vaša visosti, Guzman traži kao uslugu da dozvolite njegovoj ženi da ga poseti. Ona je jedina osoba koja bi to mogla da uradi, pošto njegove sestre i majka nemaju putne vize koje im dozvoljavaju da odu u Kolorado da posete Guzmana", prenosi Njujork post.

El Čapo se oženio misicom Aispuro kada je ona bila tinejdžerka.

Par je 2011. dobio ćerke bliznakinje Mariju Hoakinu i Emali Gvadalupe u bolnici u Los Anđelesu u Kaliforniji. El Čapo ima ukupno 13 dece koje je dobio sa nekoliko žena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet