Fokus

Kina odbila predlog SZO o istrazi o poreklu koronavirusa: "Predlogu nedostaje zdrav razum i njime se izražava nepoštovanje nauke"

Komentari

Autor: Fonet

22/07/2021

-

18:46

Kina odbila predlog SZO o istrazi o poreklu koronavirusa: "Predlogu nedostaje zdrav razum i njime se izražava nepoštovanje nauke"
Kina odbila predlog SZO o istrazi o poreklu koronavirusa: "Predlogu nedostaje zdrav razum i njime se izražava nepoštovanje nauke" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kina je odbacila predlog Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o pokretanju druge faze istrage o poreklu koronavirusa, koji je u svetu do sada usmrtio više od 4,1 milion ljudi.

Član Nacionalne zdravstvene komisije Kine Zang Jiksin izjavio je da ga je iznenadio predlog SZO koji podrazumeva reviziju laboratorije u gradu Vuhanu, gde je virus otkriven krajem 2019. godine, prenosi Glas Amerike.

Prema njegovim rečima, predlogu SZO nedostaje zdrav razum i njime se izražava nepoštovanje nauke, zbog čega Peking ne može da ga prihvati.

Tim stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije ranije ove godine istraživao je uzroke pojave virusa u Vuhanu i tada je zaključeno da je verovatno prenet sa životinja na ljude i da je gotovo neverovatno da je procureo iz Instituta za virusologiju u tom gradu.

Međutim, generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus kritikovao je Kinu zbog toga što nije u potpunosti sarađivala sa istražiteljima u razmeni podataka i pozvao je na ispitivanje svih teorija, uključujući i mogući incident u laboratoriji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet