Fokus

Kina: Apsurdne tvrdnje da je koronavirus iscureo iz laboratorije

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2021

-

13:07

Kina: Apsurdne tvrdnje da je koronavirus iscureo iz laboratorije
Kina: Apsurdne tvrdnje da je koronavirus iscureo iz laboratorije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kina je danas nazvala apsurdnom teoriju da je kroronavirus "iscureo" iz laboratorije u Vuhanu i dodala da će politizacija tog pitanja otežati dalju istragu.


Prethodno je direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus u četvrtak rekao da je otežana istraga o poreklu korona virusa u Kini nedostatkom neobrađenih podataka sa početka izbijanja pandemije i apelovao da sve bude transparentnije.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Džao Ligjijan izjavio je da je neke podatke nemoguće kopirati, niti mogu da napuste Kinu, jer sadrže i privatne informacije, preneo je Rojters.

Gebrejesus će danas obavestiti članice SZO o drugoj fazi studije (o poreklu virusa), izjavio je jedan od čelnih ljudi organizacije Majk Rajan.

"Radujemo se što ćemo raditi sa kineskim kolegama na ovom pitanju, a generalni direktor će izneti detalje članicama SZO na sastanku", rekao je Rajan.

Preporuka za vas

SZO traži od Kine podatke o poreklu Kovida 19:  Dugujemo istinu milionima koji su patili i milionima koji su preminuli
Laboratorija u Vuhanu ponovo u fokusu posle izjave SZO: Organizacija apelovala da se ne vrše "opasni eksperimenti sa virusima"

Komentari (0)

Svet