Fokus

Tramp nagovestio da bi mu druga najvažnija osoba u kampanji bila žena

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

23:09

Tramp nagovestio da bi mu druga najvažnija osoba u kampanji bila žena
Tramp nagovestio da bi mu druga najvažnija osoba u kampanji bila žena - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da bi mogao da izabere ženu za drugu najvažniju osobu u izbornoj kampanji za predsednika SAD, ako bude izabran kao republikanski kandidat za izbore 2024.

''Sviđa mi se taj koncept, ali izabraćemo najbolju osobu. Ali, da, takav koncept mi se dopada'', rekao je Tramp u intervju za televiziju NBC

Tramp, za koga ankete govore da je daleko najveći favorit da bude republikanski kandidat, ranije je hvalio guvernerku Južne Dakote Kristi Noem, koja mu se pridružila prošle nedelje na republikanskoj akciji prikupljanja sredstava za kampanju, na kojoj su pojedini učesnici držali natpise Tramp-Noem, prenosi Blumberg.

''Sigurno bi i ona bila jedna od osoba koje bih razmotrio'', rekao je Tramp o Noem, koju je ranije nazivao ''fantastičnom'' i ''velikom guvernerkom'', piše Blumberg.

Druga najvažnija osoba u kampanji, odnosno ''running mate'', najbliži je saradnik kandidata stranke u izbornoj trci za predsednika, a najbliži saradnik ostaje i nakon izbora, u slučaju da kandidat bude izabran, dodaje američka agencija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet