Fokus

Poplave u Rusiji: Evakuisano 600 stanovnika, prekinut saobraćaj Transsibirskom železnicom

Komentari

Autor: Tanjug, FoNet

23/07/2021

-

17:18

Poplave u Rusiji: Evakuisano 600 stanovnika, prekinut saobraćaj Transsibirskom železnicom
Poplave u Rusiji: Evakuisano 600 stanovnika, prekinut saobraćaj Transsibirskom železnicom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 600 stanovnika Transbajkalske oblasti evakuisano je danas zbog poplava izazvanih obimnim padavinama, saopštilo je rusko Ministarstvoi za vanredne situacije.

U gradu Šilka otvorena su dva privremena prihvatna centra i u njima se trenutno nalazi 114 osoba, među kojima je i 28 dece, prenosi Tass.

Evakuisanim osobama pomoć pružaju psihijatri.

profimedia

 

Trenutno nivo vode u rekama na obližnjoj planini i dalje raste , a poplavljeno je oko 500 domaćinstava i 1.000 oranica.

Poplave su oštetile most na ruskom Dalekom istoku, zbog čega je na tom području prekinut saobraćaj na Transsibirskoj železnici, a radovi će, prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, trajati pet dana.

Oštećeni most se nalazi u Zabajkalskoj oblasti, oko 300 kilometara severno od granice sa Kinom i Mongolijom, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

“Planirano je da prvi kolosek bude popravljen za dva do dva i po dana, a drugi za pet dana”, izjavio je Putin na sednici ruskog Saveta za bezbednost.

U Zabajkalskoj oblasti je u četvrtak poplavljeno oko 650 kuća i voda je odnela pet mostova, navodi Rojters. Transsibirska železnica je građena od 1891. do 1916. godine i proteže se od Moskve, preko Urala i Sibira, do Tihog okeana. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet