Planeta

Eksplozija nadomak letovališta na Crvenom moru: "Leteći objekat" je oboren na dva kilometara od egipatske obale

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2023

-

15:31

Eksplozija nadomak letovališta na Crvenom moru: "Leteći objekat" je oboren na dva kilometara od egipatske obale
Eksplozija nadomak letovališta na Crvenom moru: "Leteći objekat" je oboren na dva kilometara od egipatske obale - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Eksplozije su se čule danas nedaleko od Dahaba, egipatskog odmarališta na Crvenom moru, prenela je egipatska TV Al Kahera njuz.

"Leteći objekat je oboren otprilike dva kilometra od obale Dahaba", navodi se u izveštaju TV Al Kahera njuz koja se poziva na svedočenja očevidaca, prenosi Rojters.

Ranije ovoga meseca egipatska protivvazdušna odbrana oborila je sumnjivu bespilotnu letelicu u blizini Dahaba, potvrdili su egipatski bezbednosni izvori.

Jemenski, pro-iranski pobunjenici Huti intenzivirali su napade na trgovačke brodove u Crvenom moru u znak kako bi otežali brodske isporuke Izraelu.

Britanci prijavili dve eksplozije kraj obale Jemena

Britanske pomorske vlasti saopštile su danas da je došlo do dve eksplozije blizu obale Jemena u Crvenom moru, nakon što su u dva odvojena incidenta primećene bespilotne letelice i projektile.

Dve bespilotne letelice primećene su neposredno pre prve ekspolzije do koje je došlo na oko pet nautičkih milja udaljenosti od jednog plovila, koje se nalazilo 50 nautičkih milja udaljene u pravcu zapada od grada Hodeja na jemenskoj obali, prenosi Rojters.

U, kako navodi agencija, očigledno odvojenom drugom incidentu, došlo je do eksplozije i primećeni su projektili na oko četiri nautčke milje od plovila udaljenog 60 milja od Hodeje.

Navodi se da nije jasno da li je u oba incidenta učestvovalo isto plovilo, pošto su oba plovila i dalje neindetifikovana.

Takođe nisu poznati detalji kakve terete su nosila plovila, ili u kom pravcu su se bila zaputila.

Britanske vlasti nisu navele ni iz kog pravca su leteli dronovi ili ispaljeni projektili.

Do incidenata je došlo nedelju dana nakon što su SAD objavile da je pokrenuta međunarodna inicijativa za pomorsku bezbednost u Crvenom moru, kao odgovor na napade jemenskih Hutija na brodove u tom moru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet