Planeta

Svrgnutom premijeru Pakistana brane da izađe na izbore: Imran Kan diskvalifikovan

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2023

-

15:47

Svrgnutom premijeru Pakistana brane da izađe na izbore: Imran Kan diskvalifikovan
Imran Kan - Copyright Tanjug/AP/K.M. Chaudary

veličina teksta

Aa Aa

Pakistanska izborna komisija odbacila je danas kandidaturu bivšeg premijera Imrana Kana za učešće na nacionalnim izborima 2024. godine u dve izborne jedinice, saopštili su danas zvaničnici i medijski tim njegove stranke.

Otkako je zbačen sa položaja premijera Pakistana u aprilu 2022. godine 71-godišnji Kan, bivša zvezda kriketa i kontroverzni političar, bio je upleten u niz političkih i pravnih procesa, prenosi Rojters.

On nije viđen u javnosti od kako je u avgustu ove godine osuđen na tri godine zatvora zbog protivpravnog prodavanja državnih poklona koje je dobijao dok je bio na funkciji od 2018. do 2022. godine.

Iako je diskvalifikovan iz učešća na nacionalnim izborima zakazanim za 8. februar zbog optužbi za korupciju, on je podneo dokumentaciju za nominaciju, saopštio je njegov medijski tim.

U saopštenju Kanovih saradnika navodi se da je komisija odbila njegovu nominaciju za izbore u njegovom rodnom gradu Mianvaliju jer je "kao najpopularnij politički lider u zemlji na meti moćnih vojnih krugova koji želi da ga onemoguće da učestvuje u izbornom procesu", što pakistanska vojska poriče.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet