Planeta

Priča o Epstinu koju je "pojeo mrak": Voditeljka tvrdi da je sve znala još 2016. ali da su joj zapretili moćnici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/01/2024

-

14:14

Priča o Epstinu koju je "pojeo mrak": Voditeljka tvrdi da je sve znala još 2016. ali da su joj zapretili moćnici
Priča o Epstinu koju je "pojeo mrak": Voditeljka tvrdi da je sve znala još 2016. ali da su joj zapretili moćnici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dosije Džefri Epstin i dalje je jedna od glavnih tema u svetskim medijima nakon što su objavljene tri ture sudskih spisa sa suđenja Džilejn Maksvel, partnerke pokojnog milionera pedofila. U njima su pretežno transkripti svedočenja žrtava Virdžinije Džufre i Johane Sjoberg, u kojima se spominju imena nekih poznatih ili uticajnih osoba.

Jedna od najzvučnijih ličnosti, iako je i ranije bilo poznato da se družio sa Epstinom, je bivši predsednik SAD Bil Klinton, mada u svedočenjima nije optužen za bilo kakvo krivično delo.

O njegovim susretima sa Epstinom je, po svemu sudeći, svašta znala i voditeljka američke televizije ABC, čiji je procureli snimak odjeknuo ubrzo posle smrti milionera 2019. godine, a sada se ponovo vrti po medijima. Međutim, kaže da joj nije bilo dozvoljeno da objavi priču.

"Imala sam priču tri godine, imala sam Klintona, imala sam sve..." žalila se Ejmi Robah svojoj producentkinji odmah nakon, prema zvaničnom saopštenju, samoubistva Epstina u zatvoru u Njujorku.

Nju je snimala kamera u studiju dok se jadala koleginici, a njenu ispovest je sajtu "Projekat Veritas" dostavio jedan od zaposlenih televizije. Sajt je osnovao američki novinar Džejms O'Kif, ali je on u međuvremenu bio prinuđen da ga napusti, pod pritiskom tužbi nakon raznih razgovora snimanih skrivenom kamerom koje je objavio.

Za kratko vreme Robah je iznela veliki broj optužbi protiv svoje televizije, Bila Klintona, Bakingemske palate i drugih koji se dovode u vezu sa Epstinom. Njoj je, kako kaže sve te informacije iznela Virdžinija Džufre u neobjavljenom intervjuu, tri godine pre njegove smrti.

"Pitali su me ko je uopšte Džefri Epstin? To je glupa priča. Njen advokat mi je rekao da će vreme pokazati da je Epstin najveći pedofil kog je ova zemlja ikada videla", prisetila se tada Ejmi, vidno besna, gledajući kako se po svim medijima vrti "njena" priča.

Novinarka tvrdi da su pretnje iz Bakingemske palate počele da dolaze čim se pročulo da je intervjuisala Džufreovu, koja je inače kazala da je u više navrata bila prinuđena na seksualne odnose sa princom Endrjuom.

"Pretili su nam na milion načina. Plašili smo se da nećemo više moći da intervjuišemo Kejt i Vila. To je takođe ubilo priču", kaže Robah.

Ona takođe tvrdi da je sa svojim kolegama uspela da natera Virdžiniju da posle 12 godina prestane da se krije.

"Imale je slike, imala je sve. Neverovatno je šta smo sve imali o Klintonu. Jezivo je bilo to što bismo povezali gomilu moćnih i bogatih ljudi. Tada sam se zabrinula što ne mogu da emitujem priču", priča Ejmi i spominje čuvenog advokata Alena Deršovica, koji je bio jedan od Epstinovih najbližih saradnika.

"Projekat Veritas" je u svom ekspozeu naveo da je Deršovic upotrebio svoj uticaj da spreči objavljivanje priče, kao i da su čelnici televizije namerno prikrili istinu kako bi zaštitili moćnike. Te optužbe nikada nisu potvrđene.

"Sto posto sam ubeđena da je ubijen. Živeo je od ucena. Bilo je mnogo muškaraca u njegovim avionima i na njegovom ostrvu, mnogo moćnih muškaraca koji su bili u njegovom stanu", rekla je voditeljka, ubeđena da se Epstin nije ubio, i dodala da bi njegova saradnica Džilejn Maksvel trebalo da se pripazi da ne bude sledeća.

U međuvremenu je Maksvelova uhapšena u pred federalnim zatvorom osuđena na 20 godina robije zbog podvođenja maloletnica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet