Planeta

Tramp pozvao pristalice da izađu i glasaju po ledenom vremenu u Ajovi: U kampanji mu se pridružio Faraž

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2024

-

20:53

Tramp pozvao pristalice da izađu i glasaju po ledenom vremenu u Ajovi: U kampanji mu se pridružio Faraž
Tramp pozvao pristalice da izađu i glasaju po ledenom vremenu u Ajovi: U kampanji mu se pridružio Faraž - Copyright Tanjug/ AP Photo/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp zamolio je svoje pristalice iz Republikanske stranke da odole hladnom vremenu i izađu danas u velikom broju kako bi ga podržali na unustarstranačkim izborima u američkoj državi Ajova i "gurnu ga bliže revanšu sa aktuelnim predsednikom Džozefom Bajdenom".

Među pristalicama koje su izdržale temperature ispod nule u nedelju u Indijanoli, Ajova, kako bi podržale Trampov povratak, bio je britanski političar Najdžel Faraž, koji je bio "glavni inženjer" za izlazak Britanije iz Evropske unije. 

Faraž, blizak saveznik bivšeg predsednika, podržao je obe Trampove prethodne kandidature za Belu kuću, često služeći kao uvodničar na skupovima 2020. godine, prenosi Blumberg.

Tramp je zamolio Faraža da ustane i rekao da je „u pravu“ u vezi sa Bregzitom, ali je naveo da izlazak Britanije iz EU nije "najbolje sproveden".

„Pogledajte ovog zgodnog momka. On je moj pobornik od prvog dana", rekao je Tramp o britanskom političaru.

Faraž je na sličan način pohvalio Trampa, rekavši u intervjuu posle skupa u Indijanoli, da bi voleo da ga „vidi ponovo“.

„Svet bi bio jače i bolje mesto da je on vođa slobodnog sveta, a ne samo Amerike. Nikada se nisam pokolebao u svojoj podršci od 2016. godine. Zato sam ovde“, rekao je Faraž. 

On je naveo da je uz Trampa "100 odsto" kada su u pitanju granice, zapadne vrednosti, poverenje u pravosuđe i izborni sistem.

Tramp je na binu stigao sa belom verzijom bejzbol kape „Učinimo Ameriku ponovo velikom” koja je dugo bila povezana sa njegovim političkim pokretom. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet