Fokus

Tramp osudio američke napade na Hute u Jemenu: "Ponovo bacamo bombe po celom Bliskom istoku"

Komentari

Autor: Fonet

13/01/2024

-

22:24

Tramp osudio američke napade na Hute u Jemenu: "Ponovo bacamo bombe po celom Bliskom istoku"
Tanjug/AP/Charlie Neibergall - Copyright Tanjug/AP/Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp osudio je administraciju predsednika Džoa Bajdena zbog napada na Hute u Jemenu u četvrtak uveče.

"Ponovo bacamo bombe po celom Bliskom istoku, gde sam pobedio ISIS, a naš sekretar za odbranu, koji je upravo nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi“, napisao je Tramp u postu na mreži "Truth Social", prenosi Politiko.

Ministar odbrane Lojd Ostin je hospitalizovan 1. januara zbog procedure za lečenje raka prostate, a Pentagon nije obavestio najviše američke zvaničnike, uključujući Bajdena, o dijagnozi raka nekoliko nedelja ili o hitnoj medicinskoj pomoći nekoliko dana.

Na nekoliko dana je njegovu funkciju preuzela zamenica ministra odbrane Ketlin Hiks, a potom je Ostin nastavio svoje dužnosti i iz bolnice je naredio napad na Hute.

Tramp je u svom postu ponovio kritike na račun Bajdenove administracije i zbog neuspešnog povlačenja iz Avganistana 2021. i migrantske krize na južnoj granici.

Njegovi komentari su usledili pošto su i neki kongresmeni takođe kritikovali administraciju zbog izvođenja napada na Hute bez odobrenja Kongresa. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet