Planeta

Venecuela uhapsila 33 osobe zbog podrivanja države, pa optužila Vašington: "Američka vlada je izgubila moralni kompas"

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

14:35

Venecuela uhapsila 33 osobe zbog podrivanja države, pa optužila Vašington: "Američka vlada je izgubila moralni kompas"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Venecuela je uhapsila 33 osobe zbog sumnje da su delovali protiv države, a Karakas je odgovorio na saopštenje iz SAD, poručivši da je Vašington "ciničan".

Američka vlada je izgubila "moralni kompas", ali i dalje namerava da osudi Venecuelu za preuzimanje koraka ka očuvanju mira, navelo je ministarstvo spoljnih poslova Venecuele.

"Nije iznenađenje da se Vašington zalaže za tvorce frustriranih terorističkih operacija u Venecueli, a još ih i podržava", navodi se u saopštenju, prenela je Sinhua.

Dodaje se da "pokušaji odbrane" služe da stvore nestabilnost koja izaziva nasilje i preti normalnom razvoju izbornog procesa 2024. godine.

"Ovogodišnji izbori će imati garante mira u venecuelanskim institucijama i njenom narodu", dodaje se.

Vlasti Venecuele su ove nedelje saopštile da su od prošle godine uspele da spreče bar pet pokušaja da se destabilizuje zemlja, uključujući i zaveru da se ubije predsednik Nikolas Maduro.

Venecuelansko državno tužilaštvo je naložilo hapšenje više od 30 ljudi u vezi sa ovom zaverom.

U utorak, američki Stejt department je naveo da je "duboko zabrinut zbog poternica i hapšenja najmanje 33 državljanina Venecuele", što smatra "suprotno duhu sporazuma iz oktobra 2023. o izborima", koji su potpisali opozicija i venecuelanska vlada.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet