Planeta

Misterija ubistva srednjoškolke rešena posle 54 godine: Serijski ubica progovorio o svojim najgorim zločina

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

15:48

Misterija ubistva srednjoškolke rešena posle 54 godine: Serijski ubica progovorio o svojim najgorim zločina
Misterija ubistva srednjoškolke rešena posle 54 godine: Serijski ubica progovorio o svojim najgorim zločina - Copyright Jacksonville Sheriff's Office

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je priznao da je ubio srednjoškolku iz Ohaja tokom prolećnog raspusta u blizini Džeksonvila, na Floridi, 1980. godine, serijski ubica, koji se nalazi u zatvoru, nastavlja da razgovara sa detektivima koji istražuju druga ubistva čiji su tragovi nestali, naveli su zvaničnici.

Priznanjem Bilija Mensfilda da je ubio 18-godišnju Kerol En Baret iz Zanesvila u Ohaju zvaničnici su potvrdili da je počinio najmanje šest ubistava, preneo je Gardijan.

On je ranije osuđen na doživotnu kaznu za pet ubistava, od kojih su se četiri dogodila u Kaliforniji, a jedno na Floridi, ali su zvaničnici koji su istraživali smrt Baretove naveli u saopštenju u četvrtak da bi broj ubistava mogao da bude još veći.

"Mensfild nastavlja da sarađuje sa detektivima u drugim jurisdikcijama u vezi sa drugim slučajevima", navedeno je u saopštenju iz kancelarije šerifa Džeksonvila.

"Majami Herald", pozivajući se na "Toronto San", objavio je da je Mensfild veći deo svog života bio optužen za seksualne zločine.

Optužen je i za ubistvo tri žene i dve tinejdžerke na Floridi i Kaliforniji između 1975. i 1980. godine.

Mensfild je osuđen za ubistvo u Kaliforniji na doživotni zatvor. 

Zatim je priznao krivicu za četiri ubistva na Floridi kako bi izbegao smrtnu kaznu u toj državi. 

Dobio je još četiri doživotne kazne.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet