Planeta

Putnik iz Japana uhapšen na erodromu na Havajima zbog sumnjivih premeta u koferu

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2024

-

08:38

Putnik iz Japana uhapšen na erodromu na Havajima zbog sumnjivih premeta u koferu
Tanjug/AP/Jeff Roberson - Copyright Tanjug/AP/Jeff Roberson

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je navodno sakrio dve ručne bombe u svom ručnom prtljagu, vlasti na međunarodnom aerodromu na Havajima uhapsile su putnika iz Japana zbog "terorističkih pretnji".

Havajski policijski departman i Uprava za transportnu sigurnost (TSA) potvrdili su za "Fox News" da je u utorak aerodrom Hilo International evakuisan nakon što su zvaničnici otkrili dva predmeta slična bombama tokom rendgenskog pregleda.

Policija je saopštila da je Akito Fukušima iz Kanazave, putnik iz Japana, uhapšen zbog pretnji terorizmom prvog stepena.

U utorak oko 05.30 časova po lokalnom vremenu, agenti TSA su potvrdili da su pronašli dva predmeta slična bombama prilikom pregleda Fukushiminog ručnog prtljaga.

Aaerodrom je iz predostrožnosti evakuisan, deminerski tim havajske policije je istražio sumnjive predmete nalik bombama i kasnije saopštio da je tokom pregleda utvrđeno da su bombe "neaktivne".

U 06.45 časova po lokalnom vremenu Fukušma je uhapšen i prebačen u pritvorsku jedinicu istočne policijske uprave Havaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet