Planeta

Poslanica u Tanzaniji izbačena iz parlamenta zbog tesnih pantalona

Komentari

Autor: M. M.

03/06/2021

-

21:50

Poslanica u Tanzaniji izbačena iz parlamenta zbog tesnih pantalona
Poslanica u Tanzaniji izbačena iz parlamenta zbog tesnih pantalona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tanzanijska poslanica Mombe Kondester Sihvale izbačena je iz nacionalnog parlamenta zbog nošenja tesnih pantalona, preneo je BBC.

Ona je morala da napusti zasedanje na molbu pedsednika skupštine Joba Ndugaija nakon žalbe koju je drugi poslanik izrekao zbog njenog oblačenja. Zanimljivo je da je poslanik Niangvale-a Husein Amar, koji je skrenuo pažnju na oblačenja iz iste stranke kao i Sihvale, navodi Global Pablišers.

U video snimku koji se deli na društvenim mrežama, Amar se mogao čuti kako govori protiv svoje koleginice, napominjući da je parlament ogledalo društva i da svi u njemu treba da daju dobar primer. 

"Parlament je ogledalo društva i Tanzanije, a neke naše sestre nose čudnu odeću, a poslanice su. Šta pokazuju društvu?", rekao je Amar i dobio ovacije kolega. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Maudaku (@jaymaudaku)

Kada je Ndugai zatražio da kaže na koga tačno misli, on je skrenuo pažnju na boju odeće, ni u jednom trenutku ne pominjući njeno ime.

"Predsedniče, primer je sestra koja sedi sa moje desne strane u žutoj košulji. Pogledajte kakve je pantalone obukla", dodao je Amar, prenosi BBC. 

Onda je Ndugai zamolio poslanicu da napusti zasedanje i presvuče se kako bi se vratila u parlament. To pokazuje kako je borba za ženska prava na niskom nivou u Africi. Mnoge zemlje su i dalje stroge u pogledu načina na koji se žene oblače u javnosti.  

Kritike na račun ženskog odevanja 

Nedavno je sveštenik evanđelističke crkve Viktor Edet optužio pevačicu Čidinmu da "nosi stvari Satane". Edet je smatrao da su stvari poput šminke, nakita, kozmetičkih dodataka đavolski i da mlada pevačica ne bi trebalo tako da se oblači.

Njegova objava postala je viralna na društvenim mrežama i zabeležila je mnogo komentara. 

Komentari (0)

Svet