Planeta

Emirati posle napada Huta prizemljili na mesec dana većinu privatnih dronova i lakih aviona

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2022

-

21:05

Emirati posle napada Huta prizemljili na mesec dana većinu privatnih dronova i lakih aviona
Emirati posle napada Huta prizemljili na mesec dana većinu privatnih dronova i lakih aviona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ujedinjeni Arapski Emirati su prizemljili većinu privatnih dronova i lakih sportskih aviona koji se koriste u rekreativne svrhe na mesec dana, počevši od danas, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon smrtonosnog napada jemenskih Huta ove nedelje na tu zalivsku zemlju.

UAE su saopštili da je pokret Huti koji je orijentisan prema Iranu koristio krstareće i balističke rakete pored bespilotnih letelica u napadu izvedenom u ponedeljak, u kojem su ubijena tri civila, preneo je Rojters.

Iako se Ministarstvo unutrašnjih poslova nije direktno osvrnulo na napad prilikom izricanja zabrane, saopštilo je da je odluka doneta nakon što je utvrđeno da su postojale zloupotrebe dozvola dodeljenih onima koji se bave ovim sportovima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obustavlja sve operacije letenja za vlasnike dronova i lakih sportskih letelica, navodi se u saopštenju.

Nadležni organi mogu da izdaju dozvole kompanijama koje koriste dronove za snimanje filmova kao izuzetak, saopštilo je Ministarstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet