Planeta

Četvrti dan antivakserskih protesta na Novom Zelandu

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

09:39

Četvrti dan antivakserskih protesta na Novom Zelandu
Četvrti dan antivakserskih protesta na Novom Zelandu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Veći broj demonstranata nego prethodnih dana, ponovo se okupio danas ispred zgrade parlamenta Novog Zelanda u Velingtonu, pozivajući na ukidanje obavezne vakcinacije protiv i odbijajući da prekinu proteste uprkos hapšenjima.

Policija je juče uhapsila 120 ljudi dok je pokušavala da nasilno ukloni demonstrante, a danas je saopštila da tokom noći oko zgrade parlamenta nije bilo incidenata, iako su dve osobe privedene zbog neadekvatnog ponašanja zbog alkoholisanosti, prenosi agencija Rojters.

"Policija nastavlja da odmereno pristupa demonstrantima, koji ulaze u teritoriju parlamenta i od njih je više puta traženo da odu", izjavio je nadzornik Kori Parnel u saopštenju.

Ovo je četvrti dan zaredom otkako je nekoliko hiljada demonstranata, inspirisanih protestima kamiondžija u Kanadi, "okupiralo" travnjake u glavnom gradu Velingtonu i blokiralo okolne ulice svojim kamionima, automobilima, kamper kombijima i motociklima. Još više šatora je danas podignuto na travnjaku oko zgrade parlamenta, dok sve više demonstranata pristiže iz čitave zemlje.

 

Komentari (0)

Svet