Planeta

Tramp: Ne vraćam se na Tviter ni da mi Mask odblokira nalog

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2022

-

23:52

Tramp: Ne vraćam se na Tviter ni da mi Mask odblokira nalog
Tanjug/AP/Ben Gray - Copyright Tanjug/AP/Ben Gray

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da ne namerava da se vrati na Tviter čak i ako mu nalog bude odblokiran nakon što je milijarder Ilon Mask kupio tu društvenu mrežu.

Tramp je za Foks njuz rekao da će se pridružiti svojoj platformi ISTINA u narednih nedelju dana, kao što je i planirano.

"Ne idem na Tviter, Ostaću na ISTINI. nadam se da Ilon kupuje Tviter jer hoće da ga poboljša i on je dobar čovek, ali ja ostajem na ISTINI", objasnio je Tramp.

Platforma društvenih medija Trump Media & Tećnologi Group, TRUTH Social, zvanicno je pokrenuta prošlog meseca i već cetiri dana radi u okviru potpuno novih usluga u klaudu. Tramp smatra da je njegova platforma mnogo bolja od Tvitera.

"Prihvatamo milione ljudi i otkrivamo da je odgovor na ISTINI mnogo bolji nego na Tviteru. Tviter ima botove i lažne naloge, a mi činimo sve što možemo. Suština je, ne, ne vraćam se na Tviter", poručio je bivši američki predsednik.

Tramp je trajno suspendovan sa Tvitera, Fejsbuka, Instagrama i Snepčeta nakon nemira u Kapitolu 6. januara 2021.

Tviter je nekoliko njegovih tvitova povezanih sa nasilnim protestima ocenio kao zapaljive i upozorio na "rizik od daljeg podsticanja nasilja".

Ranije danas zvanično je saopšteno da je osnivač Tesle i Spejseksa Ilon mask kupio Tviter za 44 milijarde dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet