Planeta

Kongres SAD predstavio zakon koji predviđa zabranu društvene mreže TikTok na većini uređaja američke vlade

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

08:08

Kongres SAD predstavio zakon koji predviđa zabranu društvene mreže TikTok na većini uređaja američke vlade
Tanjug/AP/Michael Dwyer - Copyright Tanjug/AP/Michael Dwyer

veličina teksta

Aa Aa

Američki Kongres predstavio je danas zakon o državnoj potrošnji koji predviđa zabranu korišćenja kineske društvene mreže TikTok na većini uređaja američke vlade.

Izuzetak bi bile službe nacionalne bezbednosti, službe za sprovođenje zakona, kao i korišćenje u istraživačke svrhe, javlja AP.

TikTok koristi dve trećine američkih tinejdžera i postao je druga najpopularnija društvena mreža na svetu, navodi Asošiejted pres.

SAD su, međutim, zabrinute da bi Kina mogla da upotrebi zakonska i regulatorna ovlašćenja kako bi se domogla podataka američkih korisnika, ''ili da pokuša da progura prokineske narative ili dezinformacije'', dodaje američka agencija.

Bruk Oberveter, portparolka TikToka, kazala je da bi ova zabrana predstavljala "politički potez koji ne bi učinio ništa za unapređenje nacionalne bezbednosti" SAD. 

Komentari (1)

Paranoja

21.12.2022 16:47

Političari SSSR-a su se bojali svega što dolazi iz kapitalističkih zemalja. U svemu su videli zaveru protiv komunizma. Sada se SAD i EU političari boje svega što dolazi iz Kine. U svemu vide zaveru protiv kapitalizma.

Svet