Agrobiznis

Povlastice za ugradnju zaštitnih ramova na traktorima za veću bezbednost vozača

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

15:43

Povlastice za ugradnju zaštitnih ramova na traktorima za veću bezbednost vozača
Povlastice za ugradnju zaštitnih ramova na traktorima za veću bezbednost vozača - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Agencije za bezbednost saobraćaja inicirala je i finansirala projekat "Izrada univerzalnog zaštitnog rama traktora", kako bi se kroz pojednostavljenu proceduru i smanjene troškove omogućilo vozačima traktora da ugrade zaštitni ram za traktore, saopštila je danas Agencija.


Ovim projektom omogućava se smanjenje cene izrade i ugradnje zaštitnog rama za čak 70 procenata.

Činjenica da smo vodeća zemlja u regionu po broju traktora sa više od 400.000 komada, a da od toga skoro 150.000 ne poseduje zaštitni ram, govori o značaju projekta Agencije koji će uticati na povećanje bezbednosti traktorista.

Inače, povodom ovog projekta održan je prvi sastanak radne grupe koju pored predstavnika Agencije čine predstavnici ministarstava poljoprivrede, građevinarstva, unutrašnjih poslova, Centra za motorna vozila AMSS, Mašinskog fakulteta u Beogradu i Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

"Radna grupa će raditi na obezbeđenju dodatnih subvencija koje se odnose na izradu i ugradnju zaštitnih ramova na traktorima", navodi se u saopštenju.

Agencija nepominje da je u poslednjih 10 godina na putevima Srbije smrtno stradalo više od 350 traktorista, dok je 2.000 povređeno i upozorava da ti podaci govore o važnosti ugradnje zaštitnog rama na traktore koji smanjuju posledice ovakvih saobraćajnih nezgoda.

Preporuka za vas

Firme i građani, za pozajmice garantuju zlatnicima i automobilima – predmet zaloge i lipicaneri, maline, ali i seno i slama

Komentari (0)

Biznis