Agrobiznis

Nedimović: Imali bismo dovoljno hrane čak i kada bismo preskočili jednu žetvu

Komentari

Autor: RTS / Tanjug

01/05/2022

-

10:41

Nedimović: Imali bismo dovoljno hrane čak i kada bismo preskočili jednu žetvu
Branislav Nedimović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija ima dovoljno hrane i za sebe i za izvoz i da bi je imala dovoljno čak i kada bismo preskočili jednu žetvu. Naveo je da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna.

"Vlada zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strateški promatra čitavu ovu situaciju vezanu za hranu. Srbija je zemlja hrane i u našoj zemlji ima dovoljno i pšenice, kukuruza, ulja, brašna, mleka i drugih poljoprivrednih proizvoda koji su neophodni za naše stanovništvo. I uvek će u fokusu i na prvom mestu biti interesi Srbije", rekao je Nedimović za RTS.

On je kazao da će predsednik Vučić u svom obraćanju, koje je najavio za 6. maj, izneti više detalja o strateškim pravcima kako ćemo upravljati hranom i šta ćemo raditi. Nedimović je podsetio da je Vlada u subotu donela odluke o izvoznim kvotama.

"Nemojte da zaboravite da smo mi na režimu kvota - dozvoljeno je 220.000 tona pšenice da se izveze, da se izveze 23.000 tona brašna, 150.000 tona kukuruza i osam miliona boca ulja", naveo je Nedimović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis