Biznis lideri

Nordeus fondacija nudi mladima besplatan program obuke za izradu video igrica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2021

-

16:56

Nordeus fondacija nudi mladima besplatan program obuke za izradu video igrica
Nordeus fondacija nudi mladima besplatan program obuke za izradu video igrica - Copyright Nordeus fondacija

veličina teksta

Aa Aa

Nordeus fondacija pokreće novi onlajn besplatni obrazovni program Game Dev Bootcamp za sve mlade ljude u Srbiji zainteresovane da uz podršku stručnjaka iz zemlje i inostranstva savladaju tehnički razvoj igre.

Iz Nordeus fondacije su saopštili da će obuka trajati od 15. novembra do 10. decembra i predstavlja jedinstvenu priliku za polaznike da uče od stručnjaka iz kompanije Epic Games, najpoznatije po globalnoj hit igri Fortnajt i domaće kompanije 3Lateral, koja je pionir i inovator u oblasti kreiranja realističnih digitalnih avatara.

"Zahvaljujući tehnologiji i tome da program organizujemo onlajn, nemamo ograničenje broja polaznika niti odakle dolaze. Želimo da omogućimo što većem broju mladih iz cele Srbije da se prijave i prave svoje prve igre sa nama", istakao je direktor strategije Nordeus fondacije Miloš Ðuričanin.

Dodao je da je Game Dev Bootcamp namenjen svima koji već imaju osnovno znanje Unreal Engine-a i programskog jezika C++, i žele da naprave svoju prvu igru.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 12. novembra na portalu Nordeus Hub-a.

Nordeus fondacija

 

Nakon uspeha prethodnog programa, kroz koji su najbolji polaznici timski stvarali svoje igre o Tesli i Pupinu, i koje su prilikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike, ovaj program Nordeus fondacije, pokriva razvoj igara sa tehničke strane i fokusiran je na individualni rad. Uz podršku vrhunskih stručnjaka polaznici će nakon četiri nedelje imati priliku da naprave svoju prvu FPS (first person shooter) igru.

Preporuka za vas

Američka kompanija sa Nordeusom planira da ojača poziciju na tržištu SAD i Kine

Komentari (0)

Biznis