Biznis lideri

Američka kompanija sa Nordeusom planira da ojača poziciju na tržištu SAD i Kine

Komentari

Autor: Euronews/Blic

04/06/2021

-

13:54

Američka kompanija sa Nordeusom planira da ojača poziciju na tržištu SAD i Kine
Američka kompanija sa Nordeusom planira da ojača poziciju na tržištu SAD i Kine - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni potpredsednik i šef odseka za strategije i nezavisno izdavaštvo kompanije Tejk tu (Take-Two), koja je preuzela Nordeus za 378 miliona dolara, Mihael Voroš kaže da će sa srpskim Nordeusom dodatno ojačati poziciju kompanije na globalnom tržištu u segmentu mobilnih igara.


"Top Eleven je privukao veliku globalnu publiku, sa posebno aktivnim igračima širom Evrope, Jugoistočne Azije i Latinske Amerike. Naš cilj je da dodatno uvećamo publiku na ovim tržištima, koja okupljaju strastvene ljubitelje fudbala, ali kao što vaše pitanje sugeriše, želimo i da učinimo Top Eleven prisutnijim u SAD i Kini", rekao je Voroš za "Blic Biznis".

Tanjug/NORDEUS

 

Kaže da entuzijazam za fudbal raste širom SAD i da Tejk tu može da pomogne Nordeusu u marketingu ka američkim igračima. Što se tiče Kine, gde je fudbal već izuzetno popularan, tamo  imamo uspostavljena čvrsta partnerstva u izdavaštvu, koja nam mogu pomoći da Top Eleven dovedemo na to tržište, dodao je Voroš.

"Mi smo već godinama upoznati sa kompanijom Nordeus i njihovom najpopularnijom igrom - Top Eleven, a mogućnost investiranja u kompaniju smo počeli da razmatramo pre nekoliko meseci, u direktnim razgovorima sa generalnim direktorom i suosnivačem kompanije", rekao je Voroš odgovarajući na pitanje čime je sve kompanija "Nordeus" privukla pažnju jedne od najkreativnijih i najinovativnijih kompanija u industriji zabave "Take-Two Interactive".

Kaže da se njihova investicija u Nordeus u potpunosti dopunjuje sa kompanijama "Social Point" i "Playdots", koje su već deo njihove porodice, kao i da tako proširuju portfolio sportskih igara, po prvi put, sa fudbalskom igrom.

Impresionirani gejming zajednicom u Srbiji

"Nordeus će nastaviti da posluje iz Beograda, na način na koji je to radio i do sada. Ne planiramo da to menjamo, smatramo da je veoma bitno da svaki studio ima slobodu samostalnog funkcionisanja. Nordeus se ističe radom na razvoju igara, kao i u svom radu sa zajednicom. Naša želja je da tako i nastave i u tome će imati našu podršku, kao i u slučaju Nordeus fondacije koja je skoro i zvanično predstavljena", naveo je Voroš.


Ističe da se industrija interaktivne zabave u Srbiji se ubrzano razvija.

"Puno smo razgovarali sa timom iz Nordeusa, pa smo i samostalno istražili gejming zajednicu u Srbiji i bili smo zaista impresionirani. Prošle godine, prema izveštaju SGA, srpska industrija video igara ostvarila je 120 miliona evra prihoda i objavila 41 novu igru Vrlo je uzbudljiv trenutak da se postane deo gejming industrije u Srbiji i podrži njen dalji razvoj", naglasio je Voroš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis