Biznis lideri

Od Savudrije do čitavog sveta - Adria Summit prevazišao regiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/05/2022

-

09:56

Od Savudrije do čitavog sveta - Adria Summit prevazišao regiju
Od Savudrije do čitavog sveta - Adria Summit prevazišao regiju - Copyright Adria Summit

veličina teksta

Aa Aa

Prvi Adria Summit 2022 u istarskoj Savudriji zvanično je završen, ali kontakti nastavljaju da se produbljuju. Kroz dvodnevnu diskusiju o budućnosti digitalne trgovine, vizije o digitalnom rastu razmenjivalo je više od 400 gostiju, uz teme koje je postavilo 70 govornika iz čak 18 država. Diskusije su prerasle u druženje u toku VIP Networking Weekend-a, koji je uz sportske aktivnosti, posete vinskim podrumima i degustacije istarskih delikatesa doprineo povezivanju svih aktera našeg digitalnog ekosistema.

"Jako smo zadovoljni, predavači su bili veoma kvalitetni i bilo je vrlo korisno. Svakako dolazimo i sledeće godine", kaže jedan od učesnika Summita, Branko Dangubić iz firme GameS.

Adria Summit

 

Od izuzetnog Marca Landija koji je vratio Steva Jobs-a u Apple, do perspektivnog sedamnaestogodišnjeg Lovra Mršića - Adria Summit je ispitao mnoštvo tema iz oblasti brendinga, logistike, marketinga, tehnologije, budućnosti organizacije rada, ali i saradnje u regionu. Uz učešće svih eCommerce asocijacija iz regiona, naš zaključak je da odlazimo iz Istre sa svešću o budućnosti digitalne trgovine, kako da je unapredimo i bolje sarađujemo.

"Drago mi je što je ovo prvi ivent da smo se sreli face to face, ali prvi i najbolji. Fantastičan event sa puno izvrsnih predavanja i ono što je najvažnije, jako dobar networking. Ljudi iz naše finansijske industrije, sa jako puno vlastitog iskustva, jako puno saveta", zaključuje Božidar Pavlović, panelista iz AYMO Ventures.

Adria Summit

 

"Summit počinje da dobija forme internacionalnog karaktera. Sledeće godine u isto vreme, na istoj lokaciji - to je sigurno. Ipak, postavljamo novu lestvicu pa nameravamo da organizujemo i jedno izdanje u San Francisku. Naš region je plitko tržište, ali imamo veliki potencijal da izgradimo tržište kapitala", poručuje Zoran Torbica, organizator Adria Summita.

Sreli smo se lice u lice nakon dve "sušne" godine pandemije. Dobili smo priliku da razmenimo znanja i iskustva. Ambiciozno planiramo naredni Adria Summit iduće godine - na istom mestu i čak izdanje u kolevci modernog biznisa - San Francisku i Silikonskoj dolini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis