Biznis vesti

Jovanović i Đorđević potpisali aneks kolektivnog ugovora sa sindikatima Pošte

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

04/12/2023

-

11:56

Jovanović i Đorđević potpisali aneks kolektivnog ugovora sa sindikatima Pošte
Jovanović i Đorđević potpisali aneks kolektivnog ugovora sa sindikatima Pošte - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević potpisali su danas aneks kolektivnog ugovora sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata tog javnog preduzeća, Sindikatom PTT Srbije i Sindikatom Radnik.

Takođe, aneks kolektivnog ugovora je u skladu sa sporazumom koji je ranije potpisan u Vladi Srbije.

"Ovaj aneks kolektivnog ugovora je bitna stavka u realizaciji sporazuma koju je predsednica Vlade Ana Brnabić 15. novembra potpisala sa dva reprezentativna sindikata, sa jednim nereprezentativnim i sa rukovodstvom Pošta Srbije povodom prekida obustave rada od strane dela zaposlenika Pošte Srbije", kazao je Jovanović za Tanjug nakon potpisivanja.

On je podsetio da je 23. i 24. novembra svim zaposlenima u Pošti Srbije već isplaćeno 20.000 dinara pomoći, osim onima na slobodnim danima.

Jovanović je rekao i da je vladina komisija odobrila 28. novembra prijem na neodređeno 232 novih radnika u tehnologiji i da se ovim aneksom kolektivnog ugovora koji je danas potpisan definiše povećanje plate zaposlenih u tehnologiji u iznosu od 10 odsto počev od 1. novembra ove godine.

Tanjug/Rade Prelić

 

On je naglasio i da zaposlene u tehnologiji, kao i administraciji, od 1. januara očekuje i dodatno povećanje plate od 10 odsto, dok se ta povišica ne odnosi na zarade poslovodstva.

"Ovim povećanjima kumulativno povećanje plate zaposlenih u tehnologiji u odnosu na 1. novembar biće ukupno 21 odsto", kazao je Jovanović.

On je dodao i da će u skladu sa sporazumom koji je potpisala predsednica vlade Ana Brnabić, svi zaposleni koji su imali umanjene troškove i prevoza i zarada za vreme dok su bili u obustavi rada dobiti nadoknadu i troškova prevoza i zarade do 12. odnosno 15. decembra ove godine.

"Ovo je još jedna potvrda da Vlada Srbije poštuje sve obaveze i sve sporazume koje je dala radnicima Pošte Srbije", kazao je ministar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis