Biznis vesti

Forbs objavio listu milijardera: Mask nakon tri dana ponovo vodi zbog skoka akcija Tesle

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

18:00

Forbs objavio listu milijardera: Mask nakon tri dana ponovo vodi zbog skoka akcija Tesle
Forbs objavio listu milijardera: Mask nakon tri dana ponovo vodi zbog skoka akcija Tesle - Copyright AP/Benjamin Fanjoy

veličina teksta

Aa Aa

Ilon Mask ponovo je zvanično najbogatija osoba na svetu, nakon što je prestigao izvršnog direktora kompanije LVMH Bernara Arnoa, koji je bio prvi na listi tri dana, objavio je danas Forbs svoju listu milijardera.

Ovaj medij napominje da se to dogodilo zato su akcije kompanije Tesla zabeležile ozbiljan rast, nakon velikih padova protekle nedelje.

Bogatstvo južnoafričko-američkog biznismena poraslo je juče za 5,5 milijardi dolara, čime je njegovo procenjeno bogatstvo uvećano na 210 milijardi dolara, navodi Forbs.

Francuski milijarder Bernar Arno drugi je sa 208,5 milijardi dolara.

Bezos daleko iza njih na trećem mestu

Tako veliki skok Maskove imovine rezultat je rasta cena akcija Tesle od gotovo 4,2 odsto, čime su dostigle iznos od oko 176 dolara, nakon što su prošle nedelje pale na 192 evra zbog loših kvartalnih rezultata.

Tanjug/AP/Michel Euler

Bernar Arno

Arno je prestigao Maska prošle nedelje pošto su akcije LVMH-a porasle više od 13 odsto u petak, nakon izveštaja o velikim prodajama u 2023. godini.

Osnivač Amazona Džef Bezos daleko je iza njih na trećem mestu Forbsove liste milijardera sa procenjenim bogatstvom od 170 milijardi evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis