Biznis vesti

Adidas pokušava da "kontroliše štetu", rasprodaje patike Yezzy koje je kreirao Kanje Vest po proizvođaćkoj ceni

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

12:16

Adidas pokušava da "kontroliše štetu", rasprodaje patike Yezzy koje je kreirao Kanje Vest po proizvođaćkoj ceni
AP Photo/Seth Wenig - Copyright AP Photo/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas je objavio da će prodati preostale zalihe patika Yeezy koje je dizajnirao kontroverzni američki reper Kanje Vest po najnižoj mogućoj proizvođačkoj ceni da bi delimično nadoknadio gubitke iz neuspele saradnje sa tim umetnikom.

Firma je 2022. godine raskinula saradnju sa Kanjeom Vestom nakon što je američki reper, poznat i pod pseudonimom Ye, napisao niz antimesemitskih komentara na društvenim mrežama, prenosi  BBC.

Adidasu su nakon toga na skladištima ostale zalihe patika Yeezy u vrednosti od 1,2 milijarde evra, a kompanija je uspela da proda deo zaliha prošle godine.

Tanjug AP/Seth Wenig

 

Patike Yeezy su bez obzira na kontroverze i dalje veoma popularne među potrošačima.

Adidas je uprkos značajnim preprekama u 2023. godini ostvario operativni profit od 268 miliona evra i rekao da će ove godine takoreći udvostručiti ovu cifru.

Novi izvršni direktor Adidasa Bjorn Gulden je početkom 2023. godine preuzeo tu funkciju da bi pomogao kompaniji da se oporavi od gubitaka iz neuspelog partnerstva na Kanjeom Vestom.

Kako je nedavno preneo Biznis insajder, Gulden je nakon svog dolaska na čelo Adidasa dao broj svog mobilnog telefona svim zaposlenima da bi 60.000 radnika moglo da mu se obrati u svakom trenutku. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis