Biznis vesti

Mask premešta Teslu iz Delavera u Teksas: Nikada ne otvarajte svoju kompaniju u ovoj državi

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

16:47

Mask premešta Teslu iz Delavera u Teksas: Nikada ne otvarajte svoju kompaniju u ovoj državi
Mask premešta Teslu iz Delavera u Teksas: Nikada ne otvarajte svoju kompaniju u ovoj državi - Copyright Tanjug/AP/Leon Neal

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask izjavio je danas da će ta kompanija odmah pokrenuti glasanje akcionara o premeštaju firme iz američke savezne države Delaver u Teksas, zbog odluke suda u Delaveru da poništi Teslinu isplatu Masku iznosa u vrednosti oko 56 milijardi dolara, preneo je BBC.

"Nikada ne otvarajte svoju kompaniju u državi Delaver", objavio Mask na društvenim mrežama nakon presude.

 

 

Kompanija Tesla je u 2018. godini nepravedno isplatila pomenutu sumu svom izvršnom direktoru, odlučio je sud u američkoj saveznoj državi Delaver navodeći da je u pitanju "neshvatljiva suma" koja je nepravedna prema akcionarima, preneo je BBC.

Presuda znači da Mask ne može da zadrži pomenuti paket obeštećenja, ali i dalje ima pravo da uloži žalbu na presudu, prenosi Teh kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je u obrazloženju presude napisala da je firma Tesla "snosila teret dokazivanja da je plan kompenzacije pravičan", ali da nije uspela da ubedi sud da je pomenuta nadoknada adekvatna.

Direktori Tesle su tokom suđenja tvrdili da je firma isplatila Masku visoku svotu da bi osigurala da jedan od najdinamičnijih svetskih preduzetnika bude i nadalje posvećen kompaniji, prenosi BBC.

 

 

Sudija Mekormik je, ipak, navela da Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja i da je sam Mask imao "snažne veze" sa osobama koje su bile zadužene da pregovaraju u ime Tesle.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis