Biznis vesti

Kineski ambasador posetio kompanije Ziđin: "Veoma sam srećan što je proizvodnja stabilna i jaka"

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

14:11

Kineski ambasador posetio kompanije Ziđin: "Veoma sam srećan što je proizvodnja stabilna i jaka"
Tanjug/SRBIJA ZIĐIN KOPER/I. Mitrović - Copyright Tanjug/SRBIJA ZIĐIN KOPER/I. Mitrović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming istakao je danas tokom prve posete kompanijama Ziđin majning grupe u Srbiji, Srbija Ziđin koper i Srbija Ziđin majning da one značajno doprinose ekonomskom i društvenom razvoju Srbije uz primenu najviših standarda u modernom rudarstvu, u kojem je Kina, kako je rekao, neprikosnoveni lider.

"Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper su liderske kompanije koje daju značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju  Srbije i predstavljaju važan projekat u okviru saradnje dve zemlje. Veoma sam srećan što je proizvodnja stabilna i jaka", rekao je kineski ambasador, saopšteno je iz Ziđina.   

Tanjug/SRBIJA ZIĐIN KOPER/I. Mitrović

 

Li je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još više zajedničkih projekata i istakao da će se i ambasada potruditi da doprinese daljem unapređenju saradnje sa Srbijom.

Kineski ambasador je istakao da je Ziđin "simbol velikog i jakog prijateljstva Kine i Srbije".

Prema rečima Lija, Ziđin, kao svetski poznata korporacija igra pozitivnu i važnu ulogu u obezbeđivanju velikog broja radnih mesta, kako kroz zapošljavanje, tako i kroz podršku i saradnju sa domaćim preduzećima.

"Veoma mi je drago da vidim da su srpski i kineski zaposleni zadovoljni i nasmejani, da grade dobre, prijateljske odnose i konstantno uče kroz rad", naveo je Li.

Tanjug/SRBIJA ZIĐIN KOPER/I. Mitrović

 

Li Ming je preuzeo dužnost kineskog ambasadora u Srbiji pre šest meseci, u godini u kojoj je obeležena decenija inicijative predsednika Si Đinpinga "Pojas i put", koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis