Biznis vesti

Upotreba električnih automobila u Rumuniji porasla za 26 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

22:40

Upotreba električnih automobila u Rumuniji porasla za 26 odsto
Upotreba električnih automobila u Rumuniji porasla za 26 odsto - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Upotreba električnih automobilia u Rumuniji porasla je za 26 odsto tokom prošle godine, čime su takva vozila dostigla udeo na tržištu od 24 odsto u 2023. godini.

Tome je doprinela jedinstvena praksa korišćenja podataka tako što podstiče povećanje interesovanja korisnika za takva vozila, rekao je konsultant iz kompanije EI Rumunija Mihaj Dragići, a preneo Agerpres.

"Budućnost e-mobilnosti zavisi od zajedničkog deljenja i standardizacije podataka", rekao je on.

Novi izveštaj, koji su izradili EI i evropsko telo za energetsku industriju Evroelektrik, istražuje kako će "deljenje podataka na nediskriminatoran i standardizovan način doprineti poboljšanju ukupnog iskustva potrošača električnih vozila".

Što se tiče optimizacije stanica za punjenje, njihova strateška lokacija obezbeđuje lak pristup i udobnost za korisnike električnih vozila, podstičući širenje njihovog usvajanja, navodi se u izveštaju.

EI ima preko 900 zaposlenih u Rumuniji i Moldaviji, koji nude, pored ostlaog, fiskalnu, pravnu i stratešku pomoć zainteresovanima.

Ta kompanija za konsalting predviđa da će do 2030. godine u Evropi postojati više od 75 miliona električnih vozila, koja će putovati između različitih mreža za punjenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis