Biznis vesti

Vesić: Do kraja 2024. Požarevac na auto-putu, Dunavski koridor do septembra 2025.

Komentari

Autor: Tanjug

23/04/2024

-

11:42

Vesić: Do kraja 2024. Požarevac na auto-putu, Dunavski koridor do septembra 2025.
Izgradnja Moravskog koridora teče po planu,ove godine novih 50 kilometara - Copyright Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Prva deonica brze saobraćajnice od 21 kilometar od skretanja sa auto-puta do Požarevca biće završena i puštena u saobraćaj do kraja godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je rekao za Tanjug da su na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka.

"Radovi na Dunavskom koridoru odvijaju se i brže od planiranog. Do kraja godine biće završeno i pušteno u saobraćaj 21 kilometar do Požarevca, koji će time biti priključen na mrežu auto-puteva, kao i 11 kilometara od Velikog Gradišta do Golupca. U septembru naredne godine biće završen ceo Dunavski koridor, dug 68 kilometara i to godinu i po dana pre roka", naglasio je Vesić.

On je zahvalio izvođačima, kineskoj kompaniji Šangdong, kao i svim domaćim podizvođačima koji, kako je rekao, rade odlično svoj posao, zbog čega će put i biti završen značajno pre prvobitnog plana.

Ministar je istakao i da će sa Dunavskim koridorom Veliko Gradište, Srebrno jezero i celo Braničevo biti preporođeno.

"To će omogućiti nove investicije, razvoj lokalnih biznisa i turizma, više radnih mesta i bolji život građanima", dodao je Vesić.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je naveo i da se nastavlja sa projektovanjem Dunavskog koridora ka Donjem Milanovcu i Brzoj Palanci, a potom dalje prema Negotinu.

Takođe, napomenuo je da bi uskoro trebalo da počne i projektovanje mosta kod Bele Crkve tamo gde je danas skela, koji će povezati južni Banat i Braničevo.

"To će značiti razvoj južnog Banata, koji je, kao i ceo taj deo Vojvodine dugo bio zapostavljen. Sa izgradnjom auto-puta od Beograda ka Vršcu i obnovom pruge kroz Banat, taj kraj Srbije potpuno će se povezati", rekao je Vesić.

On je kazao i da na Dunavu, između Banata i Braničeva, od Beograda do Kladova, osim mosta koji povezuje Kovin i Smederevo, drugog mosta nema.

"Moramo da imamo više mostova na Dunavu, a ovaj budući most kod Bele Crkve nije značajan samo za Srbiju već i za Rumuniju", rekao je Vesić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis