Biznis vesti

Novi direktor kancelarije Svetske banke za Srbiju Nikola Pontara stupio na dužnost

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2021

-

10:06

Novi direktor kancelarije Svetske banke za Srbiju Nikola Pontara stupio na dužnost
Novi direktor kancelarije Svetske banke za Srbiju Nikola Pontara stupio na dužnost - Copyright AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Pontara postavljen je za novog direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji, saopštila je SB. Pontara će, kako je navedeno, upravljati programom i aktivnostima Svetske banke u Srbiji i sarađivaće sa Vladom Srbije, ostalim akterima i partnerima, kao i sestrinskim institucijama - IFC i MIGA, radi efikasnije realizacije programa u našoj zemlji.

Pontara je prethodno bio direktor kancelarije Svetske banke u Laosu, u okviru regiona Istočne Azije i Pacifika.

Pre toga je bio direktor kancelarije za Boliviju u regionu Latinske Amerike i Kariba. Takođe, radio je kao direktor kancelarije i programa sa sedištem u Jubi, u Južnom Sudanu, u regionu Afrike, sa fokusom na zdravstvo, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Prinstcreen YouTube/LNTV English NEWS

 

Pontara je doktor ekonomskih nauka i titulu je stekao na Fakultetu za orijentalne i afričke studije, pri Londonskom univerzitetu.

Pre Svetske banke, bio je angažovan od strane ODI instituta kao stručnjak pri Ministarstvu planiranja i finansija u Maputu, u Mozambiku, navedeno je u saopštenju.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je u junu sa novim šefom Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom i njegovim prethodnikom Stivenom Ndegvom o postignutim rezultatima u prethodnom mandatu i planovima za nastavak realizacije važnih projekata, a Pontar se tada sastao i sa potpredsednicom VS i ministarkom energetike Zoranom Mihajlović.

Preporuka za vas

Stručnjaci upozoravaju da će se pandemija i dalje širiti: Svetska banka i Kovaks ubrzavaju distribuciju vakcina
Direktor Svetske banke u Srbiji: Što pre početi transformaciju ka zelenoj ekonomiji

Komentari (0)

Biznis