Biznis vesti

Brnabić sa novim šefom Svetske banke - podrška pri prelasku na "zelenu ekonomiju"

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

17:25

Brnabić sa novim šefom Svetske banke - podrška pri prelasku na  "zelenu ekonomiju"
Brnabić sa novim šefom Svetske banke - podrška pri prelasku na "zelenu ekonomiju" - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim šefom Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom i njegovim prethodnikom Stivenom Ndegvom o postignutim rezultatima u prethodnom mandatu i planovima za nastavak realizacije važnih projekata, posebno kada je reč o prelasku na „zelenu ekonomiju“.


"Novi šef Svetske banke u Srbiji je poručio da se raduje novom angažmanu i saradnji sa Vladom Srbije, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se projekat „Zelena Srbija“ realizuje u potpunosti s obzirom na to da Svetska banka pruža podršku ekološkoj održivosti privrede i energetskoj tranziciji zemlje, što je ujedno i deo zelene agende Evropske unije", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ndegva je poručio da Srbija i Svetska banka mogu mnogo toga zajedno da učine na tom polju. On je takođe pohvalio ekonomske reforme i napredak Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalila je na dosadašnjoj saradnji odlazećem šefu Svetske banke u Srbiji i poželela dobrodošlicu Pontaru istakavši da očekuje da će i naredni program saradnje biti jednako uspešan.
 

Preporuka za vas

Direktor Svetske banke u Srbiji: Što pre početi transformaciju ka zelenoj ekonomiji

Komentari (0)

Biznis