Biznis vesti

Srbija predstavlja domaće startapove na svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai"

Komentari

Autor: Fonet

03/09/2021

-

17:50

Srbija predstavlja domaće startapove na svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai"
Srbija predstavlja domaće startapove na svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai" - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije, u sklopu šireg predstavljanja Srbije na prestižnoj Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", prvi put će predstaviti izabrane startapove iz zemlje na GITEX Future Stars 2021 – najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog istoka, Severne Afrike i južne Azije, koji se od 17. do 20. oktobra održava u Dubaiju.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), programski sadržaj uključuje brojne konferencije i događaje koji će okupiti više od 350 najvećih stručnjaka sa kojima će predstavnici startapova imati prilike da razvijaju svoje veštine i uče od najboljih, a imaće i mogućnost da se prijave i za „Supernova izazov“, gde će najbolji biti nagrađen sa čak 200.000 dolara.

Ana Ilić, savetnica srpske premijerke i zamenica Generalne komesarke Srbije za Expo Dubai 2020, ističe da Vlada Srbije posvećeno radi na razvoju startap ekosistema, jer smatra da Srbija, sa svojim talentovanim i inovativnim kompanijama i pojedincima ima mnogo toga da ponudi svetu, kao i da promocijom inovacija, učestvuje u rešavanju globalnih izazova čovečanstva.

Domaće kompanije koje će predstavljajti Srbiju na GITEX Future Stars su: „Joberty Technologies”, “Kredium”, “White Lemur”, “Stock Studio”, “VizLore Digital Asset Management” i “Deep Blue Sea Studio”.

GITEX FUTURE STARS 2021 će ove godine posebno biti posećen, jer se održava tokom trajanja Svetske izložbe - Expo 2020 Dubai, pod sloganom: "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti" (Connecting minds, creating the future).

Tema nastupa Republike Srbije na Svetskoj izložbi je "Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost" ("Serbia Creates Ideas - Inspired by the past, shaping the future").

Nacionalni paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula koja povezuje zaostavštinu vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom, sa ciljem predstavljanja inovacija, tehnoloških i naučnih uspeha, poslovnih i investicionih prilika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis